blog

Weet jij hoe het écht met je fysieke gezondheid gaat?

Al jaren draag ik zelf een wearable. Ik meet veel verschillende parameters van mijn fysieke gezondheid. Zo weet ik hoe ik heb geslapen, of mijn rondje hardlopen beter was dan een maand geleden en of ik wel genoeg beweeg op een dag. Meten is weten, zo weet ik waar ik kan verbeteren.

Het begint altijd met meten

Bij de begeleiding die ik doe vanuit De Timmer Fabriek is data één van de belangrijkste pijlers. Elk traject begint dan ook met een nulmeting. Zo weten we precies waar elke individu binnen een team staat. Met persoonlijke begeleiding kunnen we zo het hele team coachen om vitaler te worden.

Je bent productiever als je vitaler bent

Uit onderzoek blijkt dat 79% van het personeel productiever is als ze regelmatig bewegen. Niet alleen ben je productiever als je regelmatig beweegt, maar voel je je ook gemotiveerder en ben je tevredener op je werk. Dit laat ons zien dat we dus meer moeten bewegen met ons allen.

Meer bewegen is een vaag begrip. Elke week 2,5 uur bewegen is het minimum wat een volwassene nodig heeft. De helft van de volwassenen doet dit maar. De helft van je personeel kan dus productiever zijn als ze elke dag een halfuurtje bewegen. Maak dat inzichtelijk met een wearable en motiveer zo jouw personeel om productiever te zijn.